Äntligen fredag

fullfartmothelgen

Hej allihopa! Idag upptäckte jag en sak som ger svar på varför det blev lite mjölkiga bilder tidigare, efter linsbytet i kameran. Okej, lova att ni inte skrattar nu…jag hade glömt kvar plastskyddet. Jag såg det när jag skulle knäppa det här vackra kortet å det var nåt som skimrade på höger sida, så jag tänkte att det var nåt smuts på linsen. Det var plasten som hade släppt å fladdrade i vinden. Åååkej! Men det var ju bra, nu funkar den ju precis som den ska.

20171027_072134

Nu är ju dessa aningen redigerade ändå, för att de ska se ut som det verkligen såg ut på riktigt. Kameran vill ju lixom lägga på färg å ljus som inte stämmer överens med verkligheten, så jag har mörkat ner dem något, för så här mörkt har vi nu, halv åtta på morgonen. Men annars så blir det ju bra bilder. Lika bra som förr. Alltså inte så bråttom att skaffa ny mobil nurå, även om jag fortfarande längtar till S9:an kommer.

20171027_072212

Dessa två bilder är tagna samma tid, men det ser ut som att det är morgon å kväll. Icke så alltså, det skiljer bara nån sekund mellan dem. Så länge som det tar att vända på sej.

20171027_072215

Kolla rönnen. Så vacker med bara knallröda bär kvar. Alla löv är borta. Godis för fåglarna.

20171027_132455

Solen sken lite svagt bakom de lätta molnen. Luften känns kylig. Händerna blir iskalla när man tar fram dem ur jackärmen för att ta bilder. Det börjar vara dags för vantar å mysse. Fast jag har aldrig mysse, för jag har kapuschongen på jackan. Den funkar bättre.

20171027_132521

Å när jag kom hem, glad i hågen att det är fredag å stundande helg, blev jag ännu gladare när båda mina pälsklingar kom å hälsade mej välkommen så fint. Hur gulligt?

20171027_133920

…ni kanske har märkt hur noga jag är med horisonten…hatar sneda horisonter!…  

One thought on “Äntligen fredag

Leave a Reply