Pälsklingarna

Valle & Vilma njuter av solen.
Valle ligger fem sekunder i solen, fem sekunder i skuggan å sen kommer han ut i solen igen. Busar lite förstrött med sånt som blåser förbi, som löv å små kvistar. Tvättar sej mellan varven. Äter gräs. Kommer å jamar menande. Ibland med låg stämma. Ibland med lite ljusare stämma. Ibland kort å koncist. Oftast långa klagomål. Men efter några timmar vill han in å ”sova middag”.

IMGP2808

Vilma galopperar som med eld i baken över gården. Vill fånga precis allt som rör sej, som löv som blåser, insekter som flyger, gräs som jag rycker å kastar iväg, allt slänger hon sej efter. Det står BUS i pannan. Hon äter oxå gräs, eller försöker iallafall. Hon är på sin vakt. Det finns så mycket farligt där ute. Men mest vill hon bara busa. Hon jamar oxå, lite frågande sådär som bara hon kan göra, men har man något i handen som hon tror är till henne så blir det mer uppfordrande. Fortfarande är det inte så jättenoga om hon är inne eller ute. Hon är lika nöjd var hon än befinner sej, men nog är det kul ute i det ”STORA rummet”.

IMGP2804

…ibland kan det vara riktigt härligt att vara katt…  m1

2 reaktioner på ”Pälsklingarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s