Första advent

Idag är det första advent å vi fick en vit sådan i alla fall. Jag trodde faktiskt inte det, för ibland kommer det inget förrän veckan före jul, så glad är ju jag.

Valle provade vara ute lite på bron bara, men Vilma satte inte en tass utanför dörren. Jag försökte puffa lite försiktigt på henne med ena foten, men hon bara gnydde till lite förnärmat, så där som fina fröknar gör, å sprang in å satte sej vid den inre dörren i hallen.

dsc_0191

Men om jag säger att Valle blev långvarig så ljuger jag. Han satt väl å tittade på det som en gång kommer att bli hans i ungefär 3 minuter, sen ville han också in i stugvärmen.

dsc_0193

Efter sej lämnade han så söta spår  mys

dsc_0195

Vi julpyntade idag. Granen står så grön å grann i köket.

dsc_0196

Vi fikade pepparkakor med kaffe, inte glögg. Goda Nyåkers i så himla fin burk.

dsc_0197

Adventsstakarna står i fönstren. Men en av dem lyste inte.

dsc_0199

Håkan provade byta lampor i den, men den var trasig helt enkelt så vi måste köpa nya, minst två i alla fall så vi får i båda de små fönstren på övervåningen.

dsc_0202

De gamla i köket lyser då så fint å det är så mysigt så man vill nästan inte åka härifrån.

dsc_0203

Men jag har ju ingen gran hemma så jag måste fixa den å få upp adventsstjärnorna, så vi får åka hit nästa helg igen. Då får vi ju mysa på båda ställena.

Jag älskar glaspumlorna. De där stora, mönstrade. De är ju så fina! Röda, vita å silver i den här granen å hemma på min gata i stan har vi rött å guld å litegrann av blandade färger, men det är så lite så det syns knappt.

dsc_0200

Här på ranchen har vi ingen adventsstake med fyra ljus så jag fick tända ett ljus bara. Det går ju lika bra. Vi hinner införskaffa en sån nån annan dag. Då vi köper elljusstakarna till exempel. Eller så tar jag med en röd hemifrån som jag ändå inte använder. Den duger gott till ändamålet.

dsc_0204

Jag förstår mej inte på dem som inte tycker om julen, med sina varma, vackra färger, det är ju det bästa som finns!

…ha en fin första advent alla!…advent_wreath_1

2 reaktioner till “Första advent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s