Nu blommar det

Nu är vi tillbaka i stan å väl där så började den vita Madame Masson att blomma. Den var lite hängig å jag trodde den kunde ha stått för kallt, men den behövde bara vatten. Fast den är vattnad, men tydligen har det bara runnit igenom denna, så jag blev så glad när jag såg alla knoppar komma till liv igen. Åh så de är vackra!

Tomatplantorna har vuxit massor å nu är det dags att flytta dem till tetrorna, där de ska få bo fram till midsommar ungefär, sen får de komma ut i växthuset i stora 40 liters baljor där de ska samsas två å två.
Nu har vi bara tre baljor, men en planta är ungefär hälften så stor som sina bröder å jag kanske slänger den…?…så får den sjunde en egen kruka. Visst känns det trist att slänga, men vi har nog många å om alla bär frukt så kommer vi inte orka äta ens hälften, så en planta hit eller dit. Fast det tar emot. Alla måste väl få en chans? Den kanske blir ledsen?

20160513_100556 (2)

Potatisarna som vi ska sätta i hinkar har vi förgrott i en kruka med jord i vardagsrummet, så nu är det dags. Sen till hösten får vi egen potatis också.
Hahaa…vi kommer bli självförsörjande snart. Allt bara för att man vill testa en massa  biggrin

20160513_094402 (2)

…fast jag sätter nog den minsta plantan i största krukan jag hittar, så kanske den kommer igen…

*vill inte slänga ju*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s