Tomatsoppa

Jag gillar ju dessa pulversoppor, som visserligen kanske inte är det nyttigaste, men de är goda å vissa älskar jag mer än andra, tillexempel tomatsoppa med pasta. Den är så god, men för att göra den lite matigare så tillsätter jag extra pasta, likadana som är i soppan, å om man vill kan man ju slänga med några cocktailtomater också, det blir nog jättegott.

20160424_124800 (2)

En portion på 2,5 dl är bara 130 kcal. En påse ger 7,5 dl soppa som vi delade på, alltså 390/2 = 195 kcal + den extra pastan högst 100 kcal så det blir ca 300 kcal per portion. Sen om man äter smörgås till får man ju räkna med det också, men egentligen behövs det inte när man tillsätter pastan, för det mättar bra.
Så vill man gå ner i vikt – ät soppa! Det finns så många goda att välja mellan. För att få lite att tugga på tillsätter man bara det som redan är i soppan. Broccoli, blomkål, räkor å majs har man ofta i frysen/konserver, i alla fall hos oss, likadant med pasta å potatis så det är bara att tillsätta å det blir mer mättande. Billigt är det också.
Jag nämner inget märke då jag slutat ge gratisreklam. Det ska man ju inte göra när man betalar för sin domän.

DSC_0081 (2)

…om nån undrar över majsen så har jag det i mexicanasoppa å extra spagetti… 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s