Övervikt

Jag har, under dessa stillasittande månader, nått en vikt på 63,5 kg. Jag är därmed överviktig. Jag har ju precis legat å nosat på det i BMI-skalan innan frakturen. Har haft 24,4 å nu har jag 25,4. Allt mellan 19-25 är normalvikt, 25-30 är övervikt å allt över 30 är fetma. Nu ska jag alltså tappa en si så där 6-7 kilo hade jag tänkt. Fast man måste komma ihåg att det är måttbandet som gäller egentligen, men jag vill ändå ha ett hum om vikten också.

Eftersom jag har svårt med konditionsövningar får jag jobba med squats å andra stillastående övningar. De ska jag ju göra ändå för att få upp styrkan i benet igen så det passar ju utmärkt. OCH det ska bli mindre kolhydrater i maten. Kött, sås å grönsaker till lunch/middag, kolhydrater annan tid. Det funkar jättebra, bara man fortsätter så å inte faller för frestelsen att ha ris, pasta å potatis till varje rätt. Nä, man ska steka sparris, minimajs, haricot verts, blomkål, tomater m.m till köttet/fisken med lite vitlök å så nån god sås till. Det räcker å blir jättegott. Minst fem dagar i veckan. Det ger resultat.

Så småningom får vi börja med powerwalks, eller långsamma promenader, beroende på om jag nånsin blir bra. Men minska i vikt och omfång ska vi. Måste vi! Både jag å Håkan.

DSC_0151 (2)

…å där med pasta!…  bigtongue_thumb

4 reaktioner på ”Övervikt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s