Ingen frukostgröt

Det blev ingen frukostgröt i morse. När jag skulle hälla i mannagrynen upptäckte jag nämligen att det var infesterat av mandelmottslarver. Såg något fladdra till där inne också, men som tur var hade jag bara en liten smal springa till öppning så inget hann komma ut innan jag stängde å slängde den i en påse å förslöt väl.

I paniken som uppstod glömde jag ju mjölken på spisen naturligtvis.

DSC_0284[1]

Ja, det var ju bara att gå igenom allt å slänga även det som kunde tänkas vara angripet. Så nu är det så här tomt i mitt skafferi.

DSC_0285[1]

Jag vet var de kommer ifrån. I våras, närmare bestämt april, upptäckte vi nämligen att vi hade mandelmott i en påse med valnötter. Visserligen oöppnad, men det är ju små lufthål i påsen så på det sättet har någon larv eller fjäril tagit sej ut å kunnat sprida sin avkomma även utanför. Vi förvarade nötterna i en låda i vardagsrumsbordet. Så jag fick ju städa ordentligt å trodde att vi blivit av med dem eftersom vi inte längre såg några flygfän. Men så klart inte. De hade hunnit ut i köket å lagt sina ägg i grynen å grötriset å rågmjölet, resten vet jag inte, men slängde ändå. Det som är kvar är noga kollat så nu ska de väl ändå vara borta. Peppar, peppar. Har satt en cederträklots där inne också, för den är bra mot alla möjliga skadeinsekter. Så även mal å mott.

…jaha…då var det bara att åka å köpa nytt allting…om man nu törs det innan man vet att de är borta…  hjälp6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s