Jordgubbar, kattmat & tvål

Låter inte som en bra kombination å det är det förmodligen inte heller å jag lovar att jag inte gått å blitt hullu å blandat det på nåt sätt, nej, det är bara nåt vi har handlat idag. Jordgubbarna från Nederländerna var jättegoda. Smakade nästan som svenska. Ville bara säga det. Är så glad att kunna äta det så här på senhösten å hitta goda sådana.

DSC_0148[1]

Å vi har äntligen fått reda på vad det var för stenar som Vilma hade å det var vanliga struvitstenar, vilket är väldigt ovanligt att så små katter får eftersom de smälter i surt urin å kattungar har det av naturen. Hon hade det oxå, men lite streptokocker å veterinären trodde att det kunde vara det som åstadkommit stenarna. Inget annat har de hittat som kunnat orsaka dem. Så börjar hon kissa på fel ställen igen ska vi tillbaka omedelbart, så att de tidigt kan ge rätt behandling. Veterinären sa att han aldrig har opererat en så liten kisse tidigare. Nästa gång kanske det räcker med bara antibiotika, som hon tog så snällt å var jättelätt att ge.
Nu ska hon få äta ett foder som är förebyggande mot struvitstenar i 3-6 månader. Valle får oxå äta det å det är även bra mot hårbollar. Så nu är det bara att hålla tummarna för att de ska tycka om maten oxå. Mjukmaten får hon äta den vanliga som vi har gett hittills, för den i sej motverkar ju stenar i å med att den är blöt å hon kissar mer då å rensar ut kristaller med urinen.

DSC_0150[1]

Tvålen, som är en kökstvål för att den tar bort lukter från tillexempel fisk, vitlök/lök å annat som kan vara svårt att få bort med vanlig tvål, doftar ljuvligt. Till badrummet köpte jag den där Bliw Vitsippa som jag haft tidigare. Den doftar oxå helt underbart.

DSC_0149[1]

…ja, det var det om det…nu ska jag huppe i sänga…imorron ere en ny dag…nattinatti  bounce_in_bed_thumb

Leave a Reply