Hemgjord nyponsoppa

Eftersom jag nu tycker att det är så synd att man inte tar till vara på det naturen har att bjuda så kom jag på att jag kan plocka lite nypon å göra egen nyponsoppa. Idag var en bra dag för det.

DSC_0652[1]

Först ska de sköljas…

DSC_0654[1]

…sen rensas å delas på för att pilla ut fröerna…

DSC_0657[1]

…sen kokas i 10 minuter…

DSC_0658[1]

…efter det silade jag soppan…

DSC_0661[1]

…å därefter i med potatismjöl å socker å sen kokar man upp det tvärt igen å nu står den å kallnar. Den var god om än lite för söt å klar i färgen, men nog smakar det nyponsoppa alltid. Nästa gång vet jag att jag har i mindre socker å att jag mixar nyponen så soppan blir tjockare. H tycker att den skulle passa som sötsursås till kinamat, men det är nog för att den fortfarande är  varm. Det blir nog bättre när den kallnar  Open-mouthed smile

…men det var roligt, nu har man provat det…

2 reaktioner till “Hemgjord nyponsoppa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s