Lååång promenad

Kom förstås på att jag skulle gå en riktigt lång promenad i värmen, men det är just såna här dagar som man är glad att man bor i en blåsig kuststad. Om än vindarna är varma så ger de lite svalka när huden är fuktig.

DSC_0085[1]

Jag började min vandring mot stan.

DSC_0086[1]

På vattnet ser man att det blåser på rätt så bra.

DSC_0087[1]

Hur kan H kalla denna vackra blomma för grismat? Jag älskar den, både färgen å formen.

DSC_0088[1]

Kulturhuset. Å så är det fontäner runt hela rondellen (till höger). Tycker jag är fint. Syns inte på bilden dock.

DSC_0089[1]

Inne på Storgatan. Vad det känns längesen jag var på stan. När var det? I maj? Tänk vad tiden går fort!

DSC_0090[1]

Åh vad jag vill sitta på ett utefik å dricka kaffe å käka nåt gott. Kanske räkmacka? Det ska vi göra, jag å H, när han får semester…på min ära!

DSC_0092[1]

Här är jag i Bergviken på väg mot Kallkällan.

DSC_0093[1]

Det börjar bli färdigt så sakteliga. Jag tror det är två hus kvar varav de har påbörjat det ena. Balkongen högst upp, längst hit med ett grönt parasoll är där vi bodde förut på 201:an.

DSC_0094[1]

Det röda där vi bodde på 177:an å lilla storasyster på 189:an. Å så bodde hon i vita huset där bak oxå…vilket nummer det nu var…165? Eller var det kanske 167?

DSC_0095[1]

Å så, om jag inte minns helt fel, så var det det här orivna huset som hon bodde i på 105:an. Tänk vad hon har bott mycket, min syster.

DSC_0096[1]

Här ser man skillnaden ordentligt.

DSC_0097[1]

Å här är ICA-butiken där jag arbetade i 9 år.
Husen bakom är bostadsrättssidan som inte alls är lika fina som hyressidan längre. Det som står till vänster bodde jag å H i fram till 1999 då vi köpte huset på landet. Hoppas de gör nåt åt fasaderna där oxå. Då blir hela området fint. Inte för att jag har nån glädje av det, men ändå.

DSC_0099[1]

Å så såg jag en så fin buske. Vita nyponrosor? Är det det?

DSC_0098[1]

Hela busken tycktes surra å det var fullt med bin å andra flygfän som tog för sej av det goda.

DSC_0102[1]

Väl hemma igen möttes jag inte av nån fyrfoting vid dörren som jag brukar. Nalle hittade jag helt utslagen på Hs stol i datarummet å Valle hade tagit ungefär samma position i fåtöljen i vardagsrummet. Undrar om de gillar att chilla? Man orkar inte mycket annat i den här hettan.
När jag gick förbi Bergviken såg jag en gammal tant med mörk, tjock vår&höstjacka å rosa virkad basker. Hon var ute å motionerad, dvs viftade med sina gåstavar, å jag tänkte som så att om jag fryser så där i denna värmen när jag är lika gammal…då undrar jag om jag inte börjar längta dit redan nu, för än så länge känns det som att jag klarar värmen sämre å sämre för varje år. När vänder det egentligen?

…nu….kaffe!

Leave a Reply