Ännu mer garn

Jag är snart färdig med vikingatröjan, det är bara lite kvar på halsen, men garnet tog slut och jag var tvungen beställa ett nystan till. Nu har det kommit och det är bara att sticka klart. Av nån anledning kom jag på att kolla hur tröjan ser ut på bilden, jag har inte haft boken hemma utan den blev kvar på ranchen, så jag har stickat helt efter eget huvud, det enda jag har tagit från boken är flätmönstret och antal maskor på bålen, resten fick bli som det blev. Så när jag såg bilden blev det liksom en AHA-upplevelse, det var ju SÅ DÄR den såg ut. Ingenting alls som min, fast min är också fin med flätmönstret på axlarna och på halsens sidor, det är det inte på originalet, dock är ärmarna snyggare på den, och det var ju det jag ville ha så nu måste jag ju sticka den också. Håkan har tagit hem boken så nu kan jag följa stickmönstret ordentligt.

20200321_160143

När jag beställde nystanet till tröjan ovan passade jag på att beställa garn till en ny då. Dock inte av samma sort, Du store alpakka tweed, det är så dyrt, det kostar runt 60 kr nystanet och det är bara 80 m per rulle, så det har gått 15 nystan till tröjan ovan och det är bara att räkna ut hur dyr den vart. Huujedamej, det är en sak att köpa en dyr handstickad tröja, men att dessutom behöva göra jobbet själv också, inte kul att det kostar då!
Detta garn kostade 29 kr nystanet, på extrapris, och innehåller 120 m så det blev mycket billigare. Det är från Danmark och heter Vilma. Ni fattar ju att jag genast måste köpa det bara därför. 11 nystan räcker gott och väl till originaltröjan.

20200326_141806

Garnet är tweed och sååå fint med gula och gröna små prickar i. Inte alls så mjukt som alpakkan, men det måste det inte vara. Jag tror det blir jättesnyggt med den här färgen. Nästan så jag längtar, men jag har lite annat att sticka först. Jag har ju Alma-garnet och så har jag börjat på en annan tröja i lite ljusare beige som jag ska visa senare när jag kommit en bit på väg. Det garnet är norskt och heter Frøya. Det är mjukt och gosigt.

20200326_142859

…ja jisses vad jag stickar och stickar, men det är så mysigt… le

2 thoughts on “Ännu mer garn

Leave a Reply