Marockanska kryddskålar

Idag hämtade jag två paket. I det ena var en sänghimmel som jag beställt till sovrummet på ranchen och i det andra var det ett par krukor med Buddha-ansikten som jag tyckte skulle passa att ha på hyllan som vi ska sätta upp på timmerväggen, ovanför sängen. Jag tänkte att man kunde ha svärmorstunga i den ena och kanske ett paradisträd i det andra, eller nån kaktus kanske, vi får se. Det kommer bli himla fint iallafall. Sen från samma butik beställde jag två små marockanska kryddskålar med lock.

dsc_0456

Vi ska ha flingsalt i dem. Det är nåt jag aldrig köpt förut. Jag har varit så snål och tyckt det var för dyrt med 35 kronor för salt. Nu skulle det vara just flingsalt på pizzan vi gjort och då hittade vi Garants som bara kostade 19.90, vilket var ett överkomligt pris, så det köpte vi.
Då kände jag att vi måste ha nåt lite roligare att ha det i och eftersom man tar det i nypan och sprinklar över maten så passade just de här fina kryddskålarna alldeles utmärkt för ändamålet. En till mitt lilla residens, på min gata i stan där jag bor och en till ranchen. Hur fint?

dsc_0458

…nu kommer det sprinklas flingsalt på lite allt möjligt, bara för att få lyfta på det lilla locket och känna sej världsvan…  fniss

Leave a Reply