Ingen strålande morgon, trots strålande sol

Hallå hej alla på aftonkvisten! Denna dagen började inte bra. Jag vaknade tidigt på morgonen, klockan var 04 å nånting, men såg inte vad, å jag hade en sprängande huvudvärk i bakhuvudet, så jag steg upp å tassade tyst ut i köket för att ta en Ibumetin. Sen la jag mej igen, trots att det gjorde ont att ligga, men det var ännu värre att vara uppe så jag valde det minst smärtsamma.
Tyvärr tog det inte länge förrän jag var tvungen att springa upp igen…för att kräkas. Det var så märkligt, för jag kände ingenting sånt när jag gick upp, det var bara huvudvärk, men illamåendet bara sköljde över mej från ingenstans. Å det var inte migrän, för det känns inte sådär. Jag tror det kommer från stickningen. Jag har ju suttit å stickat flera timmar i sträck i två dagar nu, så det är från nacken å axlarna det kommer. Iallafall…jag fick springa upp tre gånger.
Efter det hade Håkan stigit upp å frågade om jag ville ha en Zomig Nasal, migränmedicin som man sprayar i näsan. Jag sa nej först, för jag tänkte ju att det inte var migrän, men efter en stund gick jag ändå upp för att ta den, jag stod inte ut längre. Hittade den inte så Håkan fick komma med den iallafall.
Sen slocknade jag som en stock! Vaknade halv elva! Jag hade lite ont i huvudet fortfarande å kände mej lixom mörbultad i hela kroppen, helt slut var jag, så jag tog ett par Alvedon 665 å sen släppte värken. Det var så skönt. Men det tog ett bra tag innan jag blev människa igen.

Värmen håller i sej. Grannens gräsmatta är så torr. Ibland är det verkligen så att det ÄR grönare på andra sidan staketet, det är bara det att nu är det VI som är de grannarna.

IMGP3181

Vattnet i poolen börjar bli lite varmare, men inte riktigt så att jag hade velat doppa mej ännu. Men där på altanen är det så hett när solen gassar så det tar inte länge förrän det blir en härlig temperatur där.

IMGP3185

Håkan höll på att jobba med sin lastbil som han införskaffat för framtida behov. Han är verkligen ihärdig när han vill nåt. Synd att han inte älskar att renovera!

IMGP3187

När jag piggnat till något gick vi en promenad. Inte fullt så lång som vi brukar gå, som är ca 6500 steg, utan vi nöjde oss med ca 4800 steg.
Tog lite bilder på hästarna som betar så fridfullt där i värmen. Tur de har gräs iallafall.

IMGP3192

De är ganska många i denna hage. Många fler än på mina bilder.

IMGP3194

Hallonen börjar mogna så sakteliga. Längtar till detta trillingbär blir färdigt.

20180727_131127

Ett stort hallon hade mognat helt…

20180727_131138

…men det såg ut så här på andra sidan. Ingen smakbit än alltså.

20180727_131256

Jag kände mej sååå trött, fastän jag sovit så länge, så jag gick upp till övervåningen å la mej i soffan. Tog med mej vatten, det ska man dricka mycket av i denna värme, å så tog jag en Corny för att få lite energi.

20180728_171539

Valle & Vilma låg redan där när jag kom upp. Nu har de vant sej vid att de får vara ute hela dagarna, så nu har de råd att gå in å ta en tupplur. Valle kan ju lika gärna tuppa under brudspirean eller på utemöblerna i skuggan, han är ju så van, men Vilma får nog inte lugn i själen där ute, så hon väljer att gå in. Sötnosingen!

Där slumrade vi en stund. Sen gick de ut igen, men det är snart dags för dem att komma in. Jag väntar en halvtimme, sen är det läggdags för de små…å för mej oxå, för om sanningen ska fram så skulle jag nog kunna somna om jag gick å la mej. Känner mej helt urlakad. Men det är skönt att värken gick över. Å idag har jag inte stickat alls, så det kommer förhoppningsvis inte tillbaka heller.
Nattinatti från oss å syns imorron igen.

20180728_171647

…jag som gått flera veckor utan huvudvärk…det har känts så skönt…men, men jag får skylla mej själv, jag vet ju hur det blir när jag sitter för länge med stickningen…  bedtime-good-night_thu

2 reaktioner till “Ingen strålande morgon, trots strålande sol

  1. Härlig dag, snart dags för besiktning, varit en massa jobb med den lilla pjäsen, föhoppningsvis så blire bad imorrn med Pajla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s