Valborgsmässoafton

Idag är det sista april å Valborgsmässoafton. Ikväll blir det majbrasa å ♫ Vintern rasat…♫ Inte för att jag tycker det passar riktigt att sjunga det i vårt nuvarande klimat. Det snöar nämligen, hör utan att häpna!

DSC_0206

Nä, nån majbrasa blir det inte för vår del…i år heller. Vi har ju inte varit på många år nu å det lockar ju inte att återuppta den traditionen i det här vädret. Nä, vi stannar hemma i värmen å jag har lagat god mat som vi åtnjutit för ett tag sen. Fläskfilé med potatisgratäng.

Jag försökte mej på den där ostsåsen med creme fraiche å ädelost, men det är bara så att mina smaklökar inte kommer överens med varm creme fraiche. Det bara går inte. Det är för syrligt eller nåt å så förtog det den goda gratängsmaken. Nej, jag får hålla mej till annan sås eller vara utan. Men däremot tomater å gratäng…mmmmmumma!

DSC_0192

Sen har vi roat oss med att leta nya kontorsstolar, jag å Håkan. Han började nämligen prata om hur vi skulle göra om i datarummet å det ena ledde till det andra, som i vanlig ordning, å nu har vi beställt varsin ny stol. Likadana såklart så det blir enhetligt. Inte alltför lätt att hitta en som båda gillar, men vi lyckades till slut.
Sen tyckte jag att jag behövde lite uppmuntran, så här i förkylningstider, så jag beställde lite presenter till oss oxå. Jag hittade en sida som jag aldrig varit på förut, en relativt dyr online-butik, men så hittade jag deras outlet å där har jag fyndat en hel del.

DSC_0197

Mår mycket bättre idag, måste jag säga, om än orken tryter å jag blir andfådd av minsta lilla, men i övrigt är jag pigg. Det är bara denna förjordade hosta, som mina förkylningar envisas att avsluta med, som jag får lindra med Bisolvon. Det funkar faktiskt, min slemfria hosta till trots.

DSC_0201

Å kungen fyller 71 år. Grattis grattis!  party
Tur han slipper vara här uppe å fira den. Hade inte varit så kul att ta emot folkets jubel å gratulationer i denna snöyra. Huujedamej vad trött jag är på eländet!

DSC_0204

Å eftersom det är som en lördag, då det är röd dag imorgon, så äter vi lite lördagsgodis ikväll å kanske det blir filmtajm oxå, vi får se om vi hittar nåt vi vill se.

DSC_0187

…önskar alla en trevlig Valborg å ta det lugnt vid elden… camp-fire-smiley

2 thoughts on “Valborgsmässoafton

  1. Härligaste med den här dagen var maten, den var underbart god med ostsåsen till, blir nice med ommöbleringen med när ryggen pallar med, den funkar inte så bra än

    1. hjå, men det tar mellan 2-4 veckor innan vi får stolarna så kanske hinner du bli bättre…annars kan jag ju möblera själv

Leave a Reply