Kallt som en palt

Kylan har än en gång svept in över vårt vackra landskap. Fast inte nu så hårt, det har legat mellan -20° å -11° så ingen vargavinter direkt.
Dock kallt att gå hem när man inte är så jättevarmt klädd. Jag har ju bara på mej mina arbetsbyxor å sen ett par tunna överdragsbyxor. De är vindtäta, men inte fodrade så egentligen är de inte ämnade för kyliga temperaturer. Men när man har arbetat å fått upp värmen å sen tar på sej dem så stänger de lixom inne värmen ett tag. Fast bara just inne i stan, sen när man går där på Mjölkuddsbanken har värmen tagit slut å kölden tränger in, inte bara innanför tyget utan ända in i märg å ben, sen vägrar den släppa på ett bra tag.  Man får ligga länge under filten innan man fått upp värmen igen.

20170209_111716

Skatorna lider nog ingen nöd i denna kyla, med sina inbyggda dunjackor, men de behöver mat för att hålla värmen å det letar de gärna på min balkong även de. Man får lust att lägga ut nåt gott till dem, men man får ju inte mata fåglar i flerfamiljshus då det kan bli en olägenhet för grannarna. Men man får hänga talgbollar o dylikt ute i träden, så då kan man ju lägga ut en macka eller två till skatorna också  fniss

dsc_0290

…fast det blir ju djupfrysta mackor då…  cold

It’s cold outside, but the Magpie is coping just fine. It’s just hungry and looking for food on my balcony.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s