Lugn å skön långhelg

Här går livet sin gilla gång. En lugn å skön långhelg det här. Håkan har varit hem å plogat med traktorn. Jag har skurat med en ny mopp som jag fick idag, för min gamla har tagit slut. Det är faktiskt kul att städa när man har nya redskap. Kanske man skulle köpa nytt oftare då så glädjen håller i sej.
Vi har varit å tänt ljus på pappas grav å handlat lite förnödenheter. Ätit middag för en stund sen. Pasta med bacon å champinjonsås. Gott med vanlig husmanskost!

Jag håller på att så smått städa bort julen. Har tagit bort nästan alla tomtar å annat juligt. Nu är det bara stjärnor å stakar kvar som får vara till nästa helg. Det är ju tjugondedag Knut den sextonde.
Granen får också stå kvar tills dess, för den står kvar. Vilma har låtit den vara bortsett från några få gånger som hon är där å ruskar lite i den, men går fort därifrån när vi inte gör nåt, bara säger ”Nej Vilma” å sen inget mer. Då kommer hon därifrån å tycker inte alls det är lika roligt längre. Skönt! Att slippa flygande rosetter å rullande pumlor.

dsc_0121

Valle har fortsatt med sin utbildning i att kunna klockan. Jag tror banne mej att han kan den snart. Om vi tar på oss ytterkläder t.ex så går han å kollar klockan, som för att se om det verkligen är tid att åka å jobba eller om vi ska göra nåt annat å då kollar hur länge vi blir borta, jag vet inte, men han är så rolig när han alltid tittar på klockan när det är nåt. Så mänskligt på nåt vis  fniss

dsc_0131

…hoppas ni får en lugn å skön helg alla…  även de som jobbar… fniss

2 reaktioner till “Lugn å skön långhelg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s