Frukost

Gomorron allihop! Nu har vi börjat med vinterfrukost här i mitt lilla residens, vilket innebär att jag kokar mannagrynsgröt eller risgrynsgröt till frukost, men bara på helgen, för jag hinner inte på vardagarna å så skulle man väl bli less ganska snart om man åt det varje morgon.

dsc_0162

Vilma vill också ha ”vinterfrukost”, men när man provar ge henne skinka så vill hon inte ha. De har nog förätit sej på det, eller så var det bara ingen god skinka. Fast det gäller förstås de flesta skinkskivor vi haft nu på sista tiden. Det är som att ingenting duger. Då får man variera med en liten leverpastejklutt eller tonfisk, så de får smaka nånting gott då å då.

dsc_0164

Jag tyckte skinkan var god i alla fall å på limpmacka till gröten passade det alldeles utmärkt. Längtar nästan till man får julskinka med rödbetssallad å kokt ägg på mackan till gröten, men det får vi vänta med. Det räcker med att jag satt upp julgardinerna i kök å datarum å nästan julpyntat sovrummet redan. Resten får vänta tills det är dags.

dsc_0167

…i år blir det pepparkaksbak igen…det var ju så mycket godare än köpes…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s