Prunkande trädgårdsdrömmar

Jag har ju alltid velat ha en bondsyren här ute, för de doftar så gott. Håkan köpte en där förra året, men den dog sen under vintern å var bara en sorglig, torr kvist sommaren därpå.
Sen kom jag på att jag tidigare kommit på att syrenen som står i hörnet faktiskt är en bondsyren, men jag hinner glömma det varje år tydligen. Den blommar jättemycket å de doftar så gott. Kanske man skulle ta sticklingar från den å göra en syrenberså? Det tycker jag låter jättemysigt. Mycket mysigare än den där byngliga gräsmattan, som man ändå inte gör nåt med annat än klipper utemellanåt. Hade det inte varit finare med en massa syrenbuskar, lupiner, prästkragar, nyponbuskar å andra växter där? Med smala gångar i gräset å mellan buskarna hittar man en bänk där man kan sätta sej å njuta av prakten. En bit därifrån når man en rundel med ett litet kafébord å stolar där man kan ta sin kaffekopp å prata en stund. Hårt arbetande små trädgårdstroll här å där? Att ha en massa kul att upptäcka när man vandrar omkring därute.
Håkan säger att det blir så besvärligt att klippa då. Besvärligt? Det går ju bara snabbare om han har mindre att klippa. Man får väl se till att sätta allt så det blir lättframkomligt med åkgräsklipparen.
Nu när man inte är intresserad av att sola längre är det mindre kul att vara ute när det inte ens finns nåt fint att titta på. Då hade det varit kul med en vacker trädgård.

DSC_0872 (2)

…måste googla hur man tar sticklingar…  smiley-wink

2 reaktioner till “Prunkande trädgårdsdrömmar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s