Kloka Vilma

Vilma håller på att utvecklas till en mycket klok å duktig tjej. Hon förstår så otroligt mycket, för att bara vara två år. Eller jag vet inte, kanske grabbar är långsammare, för jag har då aldrig upplevt att nån av de andra katterna, som alla är/varit hanar, har varit så förståndiga i så ung ålder.

Vilma visar tydligt att hon förstår vad man säger. Till exempel nu när Assar var här, jag hade precis hällt mat i hans skål å Vilma satt på en stol vid dörröppningen å blev nyfiken å tittade mot stället där maten är, men visste ju att hon inte bara kunde hoppa ner, för då kommer ju Assar, så jag lyfte upp honom å sa ”nu kan du gå Vilma”. Hon tittade upp på mej, sen på Assar å därefter hoppade hon ner å gick å nosade på maten, men då det bara var hans torrfoder som hon inte vill ha så hon gick tillbaka å hoppade upp på stolen å jag kunde släppa ner Assar igen.

En annan gång satt hon ute i farstun uppe på deras klösträd, men det var en geting där som hon hade fått syn på å jag som är så rädd att hon ska bli stungen tog bort henne därifrån, öppnade fönstret så getingen kunde flyga ut å stängde igen. Jag vände mej om å såg att Vilma satt på golvet å tittade på mej. ”Nu kan du sätta dej där igen”, sa jag å Vilma gick direkt till klösträdet å hoppade upp.

Idag fick vi solsken ett litet tag å jag öppnade ytterdörren så katterna fick gå ut, men Valle kom in bara efter en liten stund. Vilma såg jag ingenstans, men då det blev så kallt i huset stängde jag dörren å tänkte att jag får gå lite nu å då å kolla om hon vill in.
Jag gick å la mej i sängen å tittade på tv å bara efter nån minut hör jag ett pipigt jamande utanför altandörren. Jag går å öppnar å där står Vilma som ville in å gick bakvägen då ytterdörren inte var öppen.

…hon är så himla klok våran lilla gumma…  4f7ed27c5e11d639e9bd2bac9a6acc1e 

2 reaktioner till “Kloka Vilma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s