Tomatodlingen

Hur det går med tomatodlingen? Jo då, tackar som frågar, det går alldeles utmärkt. Jag har sållat bort så det blev åtta stycken kvar, det är ju nog många för oss två, men lyckades inte få med alla frön, för det fortsätter att poppa upp varje dag som jag får plocka bort.

Åtta små plantor som jag satte mot kanten i samma burk, jag bara fyllde på med lite mer jord. Där ska de få växa lite till, sen ska de planteras om igen i tomma, diskade mjölktetror som jag sparat å därefter, mer mot sommarn, ska de flyttas till större krukor när de ska ut i lilla växthuset, det som man ställer mot väggen.

Alltså vet jag nu att det funkar alldeles utmärkt att så tomater direkt från tomatskivorna, nu återstår bara att se huruvida de ger frukt, det är ju osett ännu, men hoppas på lika goda som dem de härstammar ifrån. Sååå söta å goda, knallröda tomater!

DSC_0383 (2)

…sen kan vi prova sätta potatis i hinkar å ha i Håkans garage, det funkar också har jag hört…  happy

(När man planterar om de små plantorna är det viktigt att inte hålla i stammen, för den kan lätt ta skada, utan man håller i bladverket eller i jordklumpen. Tappar man några blad så kommer det snabbt upp nya, men om stammen skadas är det ju rätt kört med hela plantan.)

2 reaktioner till “Tomatodlingen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s