Hemgjort är bäst

Det är ju allmänt känt att katter ofta väljer den enklaste å billigaste varianten, som till exempel om man köper ett fint klösträd för en tusenlapp så slutar det ändå med att de ligger i kartongen den kom i. Man behöver inte lägga ner en massa pengar på grejor till de små liven, utan tillverka eget av det du har hemma istället.

Jag har gjort en ny rolig grej till Valle å Vilma som verkligen uppskattades. En blompinne, eller nån pinne utifrån det är inte så noga, lite snöre å nåt prassligt papper eller plast. Jag klippte lite utav förpackningen till bakplåtspappret, det prasslade ordentligt. Sen fäste jag snöret med maskeringstejp på pinnen, men har man en bättre lösning så kör man ju med det.

Sen är det bara att sätta igång å leka. Jag har gått omkring, å vippat på pinnen så “fjärilen” fladdrar hit å dit, i hela lägenheten å de tycker det är så roligt. Till å med snart nioåriga Valle hoppar efter den med glada skutt tills han snarkar av utmattning.
Så nu har vi lekt tills de blev trötta å inte orkade jaga mer. Kul för dem, kul för mej (att se dem så glada) å kostade inget extra.

…gratis är gott… bigwink

One thought on “Hemgjort är bäst

Leave a Reply