Nu vet vi

Nu har vi varit hos veterinären å nu vet vi vad Vilma lider av efter både ultraljud å röntgen. Hon har tre stora urinstenar i blåsan. En på 1,4 cm å två på 1,1 cm. Inget man pinkar ut i brådrasket.
Det finns mat som är mycket starkare, eller hur man nu ska uttrycka sej, än den maten hon har nu, som smälter även stora stenar, men Vilma är för ung för att äta det så det måste bli operation. Det är ju en risk med det, men jag tycker ändå det är skönt att få ut dem på en gång istället för att vänta tills maten gör verkan å sen kissa ut dem. Aj aj, det måste ju göra jätteont!

Nu ska vi fortsätta ge samma medicin, Metacam som är smärtstillande å infektionshämmande, i en vecka å sen nästa måndagsmorgon åker vi tillbaka med henne igen å lämnar henne där för op å hämtar inte hem henne igen förrän dagen därpå.
Får se om försäkringsbolaget betalar 80% eller om vi haft försäkringen för kort tid. Det var ju i slutet på augusti som vi tog den. Annars är det bara att betala mellan 7000 – 10000 kr. Vi har ju inget val.

DSC_0209[1]

…stackars lilla Vilma, vad du nu får stå ut med mycket, din ringa ålder till trots…  Sad_0301

Uppdaterat senare: Glömde ju skriva att Valle var så lycklig för han fick nyodlat kattgräs idag.

2 thoughts on “Nu vet vi

    1. ja verkligen, det ska vara en fröjd även att gå på toa, annars ser hon ju inte ut att lida nån nöd så glad å busig som hon är

Leave a Reply