Inget regeringsskifte

Det kommer inte att bli ett regeringsskifte. Jag tror inte det, för när det kommer till kritan så vill ingen ha mellan 2000-3000 mindre i plånboken varje månad. Inte då jag. Å de kan säga hur mycket de vill att det blir bara en skattehöjning för de som tjänar mycket. Yeah right! När man vet summan de vill ha in i skatter så räcker inte de rikas pengar utan alla kommer få höjd skatt. Det är väl bara de allra fattigaste som tjänar under 13000/mån som slipper så mycket i höjda skatter som mellan 2000-3000 kr. Men jag själv kommer drabbas. H kommer att drabbas. Mina svågrar drabbas, fast de kanske vill ha det så, vad vet jag. (Bara man inte får höra nåt gnäll sen när de har ännu sämre inkomst eftersom bara männen jobbar)
 
Men jag önskar dem lycka till i valet som nu vill ha en inkomstsänkning, vinner de rödgröna så grattis då. Själv fortsätter jag att rösta på den nuvarande regeringen. Inte bara pga inkomstskatten utan ideologin i övrigt stämmer överens med min.
 
…så det så…
 

7 thoughts on “Inget regeringsskifte

  1. jo, jag förstår hur du tänker där..men sen då???När pensionsåldern kommer…???

  2. pensionärer behöver inte betala tillexempel transportkostnader till å från arbetet, dagisavgifter….man behöver inte köpa nya kläder i samma utsträckning….det går mindre pengar när du går hemma hela dagarna….det vet du ju själv

  3. jo,men ta nu t.ex en som är sjukskriven och ska rehabiliteras..har samma inkomst som när dom går hemma sjuka, men ska arbeta.DOM får betala transportkostnader, dagisavgifter,måste köpa nya klädern i större utsträckning….går MASSA mera pengar än om dom varit hemma, på den lilla ihnkomst man redan har..det vet jag ju själv ;o)..fortfarande så tänker jag INTE bara på MIG…jag tänker på andra också. :o)

  4. jo, men om du tror att den sjukskrivne som rehabiliteras kommer bli rikare av en skattehöjning så tror du fel. Hellre startar jag en fond som just såna får söka hjälp hos än betala höga skatter som går till allt annat än de behövande…för jag tänker oxå på andra förstår du, men litar INTE på den rögröna röran.

  5. jag sa väl inte att dom skulle bli rikare av det,,jag svarade bara på din fråga nedan :o)Och med skattepengarnas hjälp menar jag att, sjukvård, skola, äldreomsorg, arbetsösa sjuka os.v. har mer pengar att röra sig med..Man behöver inte lägga ner skolor,äldreomsorg, sjukhus vårdavdelningar om det finns pengar till den offentliga sektorn.Jag skulle hellre betala 1500-2000 mer i skatt, än t.ex 10.000:- mån och mer för att bara få in Robin i skola.Vilket det blir med lån som ska täcka hans transport,skolmaterial,mat ,boende, kläder.För det finns ju inga garantier att han sen får jobb , när han väl är utbildad och klar.

  6. Ursäkta att jag blandar mig i ert offentliga privatsamtal. Det finns aldrig några garantier för jobb, så sant. Därför behövs det en satsning på långtgående planer, en varaktig arbetsmarknadspolitik. Och det är något som de rödgröna inte kan erbjuda. Många av de skrotade arbetsmarknadspolitiska åtgärderna börjar dammas av igen. Tillfälliga lösningar som leder ingenvart. Jag har varit med om det själv. Min situation var av en art som inte fanns i systemet. Den socialdemokratiska regeringen i början av 2000-talet såg till att de inte behövde ta ansvar för min försörjning. Jag "fanns" ingenstans. Och det är en sits jag inte vill ha en återgång till.

Leave a Reply