Nyårsaftonseftermiddag

Långt ord det där…i rubriken.
Idag har varit en rätt så chill dag, men jag har jobbat på lite med väggen uppe i sovrummet. Det är en massa småspik som ska dras.


Till lunch hade vi smörgåstårta och till middag blev det en hemmagjord pizza som vi smakade av på ICA-Kvantum och fick recept till. Den var med tryffelbrie, kronärtskockshjärtan, citroncest, rosmarin å pinjenötter, kryddat med svartpeppar och salt. Den var jättegod…när jag tog bort kronärtskockshjärtana. Jag har alltid undrat hur de smakar, för alla säger att det ÄR SÅÅÅ GOTT! Nä, det smakar bara surt. Så jag tog bort dem och nästa gång jag gör denna pizza, för allt annat var skitgott ärligt talat, så ska jag ha sparris istället. 

DSC_0377.JPG

Håkan, som hade på lite skinka och tomater på sin halva, kan då istället klippa på lite baconbitar. Sparris med bacon passar ju så himla bra. Jag äter ju inte kött så jag får vara utan, men det blir nog bra ändå och den goda osten kommer till sin rätt också på ett helt annat sätt när kockan avlägsnats. Det blev lite för surt med den helt enkelt. Jag tyckte det räckte gott med citroncest och rosmarin. 


Nu är vi bara lediga imorgon också, sen är det dags att åka till stan och gå till jobbet igen, så vi hinner inte så mycket mer här på ranchen, men det kommer bli så bra när allt är klart. Håkan har köpt två vitrinskåp på blocket. De har varit i furu. Den ena som står i köket var vitmålad, men väldigt halvhjärtat jobb, så den måste målas på nåt varv till innan jag blir nöjd. Ska sätta igång med det så fort allt annat här är klart, för det är prio ett att få sovrummet och tv-rummet färdigt. 
Det andra skåpet har Håkan målat vitt, så det är färdigt och står i hallen nu, men det är inte städat och fixat med resten så jag visar bild sen.

Men ni kan få en liten sneak peek på den i köket. Där ska det också städas och bytas gardiner så jag visar bättre sen. Och finare blir den, som sagt, när den är färdigmålad.

DSC_0388

…det kommer bli så himla fint när allt är klart och jag kommer nog aldrig vilja åka hem sen…  fniss

2 thoughts on “Nyårsaftonseftermiddag

  1. Vart en god avslutning på detta året med den pizzan som var jättegod med kronärtskockor och skinka som jag ville med tomater.

Leave a Reply