Freeeedaaaag!


Äntligen fredag!
Fredagar brukar ju alltid vara favoritdagen för att vi går mot ledig helg, men för mej är det även för att det är Håkis tur att bjuda på käk. Då får han välja om han vill laga det själv eller beställa med foodora eller att vi själva åker och köper på nån restaurang, men nu, de senaste fredagarna, har det slutat med att jag lagar i alla fall.
Så idag, på vägen hem, frågade han vad jag vill ha och jag svarade förstås “nånting gott”. “Som till exempel….?” ville han veta. “Nånting jättegott!”. Då föreslår han att vi åker på grillen, men jag kände inte för det så det blev minestronesoppa med rostat bröd när vi kom hem. I det här ruggvädret som vi har nu passar det faktiskt utmärkt med nåt varmt i magen.
Nu sitter vi mätta vid varsin dator och jag har återigen sparat en peng åt honom.

I morse när vi skulle åka till jobbet var det frostigt och dimman svepte fram längs marken, så det var riktigt kallt, bara 1°. Snart blir det överdragsbyxera på, för jag har nästan en kilometer att gå efter att jag passerat genom grinden och det är lite väl kallt med bara ett par tunna arbetsbyxor när det börjar närma sej nollan.
Blommorna har väl fryst ihjäl i kylan så vi får se hur de ser ut imorron. Det blir väl att slänga dem allihop nu då. Såg att den fina rosa, som jag visade tidigare, slokade visset så det är nog ingen idé att spara. Just nu, när klockan är halv sju, är det bara 8°. Så märkligt med tanke på att det var sommarvärme förra helgen. Ur led är tiden!
Det verkar då inte bli nåt trädgårdsarbete imorron, för de har lovat regn, så det blir inomhussysslor hela dagen.

Önskar alla en fin fredagsafton ♥

…fast här behöver man inte säga “lovat regn” – “hotar med regn” passar bättre… 

Leave a Reply