Torsdag hela dan

Idag är det torsdag och vi närmar oss slutet på veckan. De går så fort, veckorna. Inte mej emot.
Vi har den här och nästa vecka kvar här på ranchen, så det är en del att ta itu med och göra höst här. En del blommor får nog vara kvar, som de i stora byttorna, de är fortfarande fina och vi ska ändå inte tömma dem, bara plocka bort döda blommor och sen till nästa sommar tar vi bara bort översta lagret, ca 10 cm, och sen på med ny jord när vi planterar. Resten ska slängas. Var vet jag dock inte eftersom Håkis ska ta bort komposten, men det får väl han säga till om sen.

Vi, eller mest jag, planerar även lite renovering här. Det ska målas och tapetseras och göras riktigt fint i sekelskiftesstil. Huset är ju från tidiga 1900-tal. Har sett ut tapeter redan som är så ljusa och fina. Det ska bytas golv också, det har jag också valt ut och Håkis godkänt. Det blir nog i november som vi börjar med det. Ska bli så kul sen när det är klart, att julpynta i “nya” huset.

Nu ska vi äta. Det blir köttbullar med klyftpotatis och fempepparsås och till det tunt skivad rå lök, gurka och små plommontomater. Det ska bli gott på min ära. Sen ska jag duscha och efter det chilla i soffan med stickningen. Måste nog repa upp ena ärmen och sticka den lite längre efter att jag stickat klart den andra, tyckte den var så kort när jag provade, jag gillar långa ärmar, så det ska jag syssla med ikväll.
Pussikramen alla, ses annan dag!

…bilden är tagen för fyra dagar sen och blomman är lika fin än… 

Leave a Reply