Tröjan är klar

Nu är tröjan klar och jag är nöjd med den. Jag kommer bland annat att ha den ovanpå den brungröna klänningen med knappar som jag haft tidigare i bloggen, så kan man ha den även på vintern när det är lite kallare i lägenheten. Och här för övrigt.
Muddarna är stickade med vriden rätmaska vartannat varv. Och nej, jag gör inte nån Italian bind off, det är alldeles för mycket jobb för nåt som inte syns om man inte visar det. Det är minst lika snyggt med vanlig elastisk avmaskning och den gör jag genom att jag stickar två maskor först, lägger tillbaka dem och stickar ihop dem, men bara varannan gång, annars blir den alltför sladdrig för mej.
Så jag stickar alltså två maskor, lägger tillbaka och stickar dem ihop, sen lägger jag den maskan tillbaka och stickar den ihop med nästa maska, sen stickar jag nästa, lägger tillbaka, stickar dem ihop och lägger tillbaka den maskan och stickar ihop med nästa maska etc. etc. Jag stickar alltså bara varannan maska innan jag avmaskar, om ni förstår.
Då får man en riktigt elastisk avmaskning, som ni ser.

   

…den gick riktigt fort att göra, jag har bara inte stickat varje dag… 

7 thoughts on “Tröjan är klar

  1. Man kan ju även lägga på maskor och sen twilla dom innan man maskar av för att få dom om varandra sen igen

Leave a Reply