Pågående isolering

Alltså inte isolering i nån liten fängelsehåla, om än det inte är så väldigt stort utrymme i den blivande husbilen. Nej vi håller på att isolera och göra den så väl vinterbonad som sommarbonad. Vi måste ju kunna stänga ute både värme och kyla. När vi har katterna med oss måste vi kunna lämna dem i bilen när vi är ute och strosar, så länge vi inte tar med dem, utan att de dör av värmeslag på kuppen. Och även för vår skull så vi kan sova på nätterna i varmare klimat.
Så här såg den ut innan…

…och så här under pågående isolering. Vi är färdig med taket och nu är det bara väggarna kvar, de bakre vita delarna ni ser. Sen ska det isoleras i alla småskrymslen och stålbjälkarna innan vi kan börja med stommar till säng och diskbänk. När det är klart är det vägg- och takpanelskivor som ska upp. Sen snickra ihop lådor och skåp. Det är det roligaste med allt. Det blir nog sittbänk på ena sidan och diskbänk på andra. En smal byrå vill jag ha mellan säng och sittbänk, där vi kan ha underkläder och strumpor och små bra-att-ha-grejor.

Så det blir nåt liknande det här nedan, fast inte så lång sittbänk utan med en liten byrå närmast sängen, typ B: 40, D: 40, H: 100 cm, som även kan fungera som nattduksbord.
Det blir nog bra.
Och så toan under sittbänken, ett litet kryp-in för katterna under sängen där de har sin sandlåda, kylskåpet under spisen och gråvattentanken under diskhon, som kommer vara närmast skjutdörren så den blir lätt att tömma. Perfekt ju!
Fast våran blir ljusare, för det mesta är i vitt. Vit takpanel, vit marmordiskbänk i laminat… så kanske att jag målar väggarna i ljusgrått, vi får se, men man har ju allt piff i andra färger så det räcker nog. Man vill ju ha så ljust som möjligt i så litet utrymme, för det känns mycket större då.


Bild lånad från treehugger.com

…det kommer bli så fint… 

One thought on “Pågående isolering

  1. Isolerandet är ju inte det roligaste jobbet och man har lim ända upp till öronen och håret, så skönt när den biten är avklarad

Leave a Reply