Vart tog tiden vägen

Dagen förflöt som så att vi satt vid varsin dator på morgonkvisten ett tag innan vi åt frulle, vilken bestod av rostat bröd med olika sluringar, så som skagenröra, het räkröra och gubbröra av ICAs egna märke. De är så goda, dock tycker jag att hemgjord gubbröra är godare, så den får Håkis avnjuta alldeles själv.
Sen låg vi i varsin soffhörna och tittade på tv och jag stickade lite, tills vi blev så trötta att vi slumrade till en stund. När vi vaknade klädde vi på oss och åkte för att handla. I vanlig ordning blev det inte bara en butik utan vi besökte Lidl, Willys och ICA-Maxi.
När vi satt i bilen och var på väg till de två sistnämnda undrar Håkis vad vi ska äta till lunch. “Nja, det blir nog ingen lunch”, sa jag, “klockan är 16.20”.  Vart tog tiden vägen?
Så det blev middag istället, när vi kom hem. Vi gjorde korv med bröd. Håkis hade Sibyllas varmkorv och jag Scans vegogrillkorv. Till det hade vi, förutom senap och ketchup, även räksallad och rostad lök. Det var så jäkla gott alltså! Scan gör jättegod korv, för övrigt, den funkar så bra för mej och jag ljuger inte när jag säger att jag aldrig ätit godare korv med bröd än det jag åt idag. Inte ens när jag åt riktig korv. Jag är nog ingen sann köttätare jag.
Nu blir det bara att chilla i soffan, som en vanlig lördagsafton, med lite godis och chips med dip. Och så klart mitt eviga stickande. Jag är färdig med den färggranna, den ska bara sys ihop i sidorna, och håller för närvarande på med en ny som det inte är så mycket kvar på heller. Eller jag håller på med oket nu. Visar sen.
Det har varit en jättefin och solig dag, men blev tyvärr ingen promenad då Håkis har stukat stortån på någe oförklarligt vis, han vet inte själv vad han har gjort, bara att han har ont, men vi får hoppas att det vackra vädret fortsätter och att Håkis blir bra fort så att vi hinner komma ut lite till veckan.
Jag längtar ut på långa promenader!
Ha nu en skön lördagskväll alla! ♥

…varför äta kött när det finns så goda substitut?… 

Leave a Reply