Gomorron Sverige

 Jag vill inte vakna, jag vill ligga kvar ett tag till för jag är så trött och så är det lördag och då får jag sova så länge jag vill, men solen skiner rakt i ansiktet och bländar mej, mina stängda ögonlock till trots. Jag vänder mej om och sveper täcket om mej, för nu är vallningen över och om än solen värmer så räcker det inte till. Då känner jag någon komma stapplande över mej. Alma kommer och goas lite för att sen slinka in under täcket, så där som Valle alltid gjorde en stund innan vi somnade. Så mysigt!
Jag låg och klappade henne en stund och piggnade till mer och mer. Sen ville hon ut och jag la mej på rygg och sträckte på mej. La en hand på min mage och tänkte; “fan, jag känns nästan lite smal”. Men bara nästan. Kan tänkas att jag tappat lite då vi äter mest sockerfritt godis numera.
Jag slänger mina, fortfarande lurviga, över sängkanten och tassar ut i köket. Kaffedoften slår emot mej och jag tittar på klockan. Åtta, nästan prick.
Jag går på toa och sen till köket igen, tar en kopp och joinar Håkis i datarummet.
Det ser ut att bli en fin dag. Den första av en nio dagar lång ledighet. Livet är gott!
Gomorron!

…får se vad vi hittar på… 

Leave a Reply