Jag blir så trött

Hallå hej alla! Hur står ni ut egentligen?
Nej, så kan man ju inte säga…hur står det till med er? menar jag ju.
Med mej är det…just för tillfället irriterat. Jag blir så trött!
Jag blir så trött på att man alltid…säger ALLTID!…måste hålla koll på allt för att det inte ska bli nåt fel. Man går och litar på att saker och ting ska funka, men si nä-ärå, när man kollar så ser man att det gör det inte!
Vad står på? undrar ni nu. Jo, förstår ni, det ska jag berätta…
Vi hade tänkt ta ut vår sista semestervecka, nu i slutet på mars, för att börja med vårt husbilsbygge. Jag råkade bara kolla på lönespecen och ser att jag har fyra dagar kvar att ta ut. Men jag känner att det är nåt som inte stämmer. När fasen har jag tagit ut en semesterdag?!?
Jag visste ju att jag inte har varit ledig före jul och kunde inte minnas att jag var ledig i januari, vid trettondagen heller, eftersom Håkis sa att vi måste spara våra dagar till våren för husbilsprojektet. Så jag tog ju inte ledigt då, om än jag ville, då vi hade så få lediga dagar.
Jag smsade chefen och min arbetsledare om detta, men Håkis sa, nu på vägen hem, att jag kan ju kolla mina lönespecar. Där står ju alla semesterdagar. Smart! tyckte jag och kollade varenda månad, från mars 2022 till mars 2023, och inte hade jag tagit ledigt nånting mer än den 17 juni, fredagen innan jag gick på semester, men det var ju för att midsommarafton var på min första semestervecka. Den är ju ledig. Det ska jag ju inte ta ut en semesterdag på. Men tror ni inte att de har dragit det lika förbannat!?
Som sagt…jag blir så trött!
Hur svårt ska det vara?

…jag ska minsann ha mina lediga dagar, som alla andra, så det så!… 

Leave a Reply