Semmeltajms

Nu är det semmeltajms, om än det inte är fettisdag förrän den 21 februari, men de börjar ju säljas redan i januari och vi har inte ätit nån riktig semla än, mer än de med vaniljkräm. Inte för att det var meningen, tanken var att äta en riktig semla, för vi har ingen tradition när det kommer till det, jag råkade bara ta fel när vi handlade på ICA-Maxi härförleden. Och idag såg jag att de hade fått hem dessa mini semlebullar, så vi köpte det och har alldeles nyss inmundigat tre stycken var.
Eftersom de är så små gröper vi inte ur dem när vi fyller på med mandelmassa, utan brer bara på ett lagomtjockt lager och sen en klick grädde och därefter sikta lite florsocker på locket och voilá!…så har man tre små utsökta bakverk att smaska i sej. GOTT så det förslår!

…det kan se mycket ut med tre, men det är fortfarande mindre än en stor… 

Leave a Reply