Lördagsmorgon i februari

I morse, när jag slog upp mina blå och tittade ut genom fönstret, tänkte jag att nu jävlar har jag sovit lite väl länge, det var ju så ljust. Lite halvt förskräckt trevade jag efter mobilen för att se vad klockan var. Den var bara åtta.
Herregud vad det går fort nu. Förra helgen var det lika ljust runt niotiden, det var därför jag trodde att jag sovit för länge. Åtta är visserligen inte tidigt det heller, för en del, men jag är en sjusovare, det kommer jag nog alltid vara.

Hur som…jag slängde mina lurviga över sängkanten – jodå, bokstavligen lurviga, jag har inte haft vare sej ork eller lust att raka dem – och trippade ut i köket där en välkomnande kaffedoft slog emot mej. Jag gav Vilma halva dagliga dosen av Dreamies, som hon förtjust knaprar i sej. Alma vill inte alls ha av dem, annars hade hon ju förstås också varit inkluderad, men hon gillar helt andra saker.
Varför är det alltid så förresten? Kunde de inte bara gilla samma saker? Så lätt det hade varit att bara köpa av en sort istället för att hela tiden komma ihåg vad den ena eller andra gillar. Och ofta finns det ena i en butik, men inte det andra, så då får man åka på olika butiker för att få det man vill ha, eller beställa på nätet.
Nåväl…
Jag sitter här vid datorn och har inte hunnit börja dagen ännu, innan jag börjar skriva detta inlägg, men vi ska göra det gamla vanliga så småningom.

Igår, vid 22-tiden,  upptäckte Håkis att han inte kunde reglera värmen i huset via mobilen. Appen hade uppdaterats och han hade inte längre kontroll över luftvärmepumpen. Det var ingen höjdare med tanke på att det var -24° där borta. Så den sena timmen till trots drog vi på oss varma kläder och åkte iväg mot ranchen. Vi passade på att ge fåglarna mat och ta med kattsand, som Håkis beställt flera av så han hade ett litet lager, och efter att ha fått igång dieselvärmaren och appen så styrde vi färden hemåt stan igen.
Vi är inte riktigt vana vid denna kyla då vi varit förskonade och haft över -10° nästan hela tiden. Vi har till och med haft plusgrader ett par dagar och om meteorologerna har rätt så blir det plusgrader igen till veckan.
Ur led är tiden.

Ja ja…jag ska väl börja göra mej i ordning här för att åka och handla lite specerier och andra förnödenheter.
Hoppas alla får en fin dag 

…den glittrande snön gör sej inte riktigt bra på bild, men oj vad det är vackert… 

Leave a Reply