Söndagsafton, andra advent

Idag tänder vi andra ljuset i adventsstaken. Jag höll på att glömma, men blev som tur var påmind av min kära stora storasyster, så jag hann tända det innan vi går till sängs. Ska göra tidig kväll för det är ju ny arbetsvecka med start imorgon.

Vi var för övrigt och hälsade på ovannämnda med make igår. Vi ville bjussa på lite munkar och sima, men siman var inte bra. Den första var så mycket godare, men nu vet jag hur jag gör nästa gång. Jag gör nåt mittemellan så blir det nog perfekt. Det är av misstagen man lär sej. Så mycket farin som det stod ska jag inte ha, men kanske hälften och mer socker. Då blir den nog bra. Och så ska jag ha russin i flaskan så man ser när det har jäst färdigt och det kanske går snabbare än de två dygn jag har kört.
Det var synd, för syrran har inte druckit det sen hon bodde hemma, typ, men hon får smaka nästa gång. Jag tror inte det dröjer alltför länge innan jag provar igen. Jag har som gett mej fan på att jag ska lyckas få den precis som jag vill ha den. Som med munkarna. De blev iallafall jättegoda den här gången. Tänk att så lite kan göra så stor skillnad. Som att byta ett kryddmått salt mot en halv tesked. Det måste jag baka en hel hoper nästa gång, för hon tyckte att en påse var alldeles för lite.
Vi hade väldigt trevligt och skrattade som vanligt åt gamla minnen och nya. Och de bjöd på kinamat som var så gott. Jag åt friterade räkor, så inget kött denna gång. Det tänker jag inte äta så ofta heller. Bara älgkött och det har vi ganska mycket av nu. En gammal jobbarkompis åt Håkis kom förbi med ett par kilo, kanske lite mer än det till och med. Då blir det köttsoppa här i mitt lilla residens. Och kanske jag hittar på nåt julälgsrecept. Det ska nog inte vara så svårt.

Nu ska jag göra mej färdig för sängen och kanske vi ses imorgon. Heippa!

…men Håkis tyckte om siman så den lär bli uppdrucken ändå…kanske kan man strö i lite sötningsmedel…

Leave a Reply