Lite eftemiddagstjöt

Idag är det söndag, det har varit en solig sådan, men jag har inte satt min fot utanför dörren ändå. Det är längesen jag har gått på nån långpromenad. Alltså en riktig powerwalk. Vet inte när jag gjorde det sist. Det är väl före pandemin nån gång. Måste råda bot på det.
Håkis har åkt hem för ett bra tag sen, det är eftermiddag nu i skrivande stund och jag har tagit en tidig dusch och suttit och stickat och kollat YT-videor.
Idag går vi tillbaka till vintertid och jag gjorde som jag förutspådde, vaknade prick klockan nio, fast då var ju klockan åtta. Riktigt skönt, måste jag tillstå, men nu tycker jag att det får vara för sista gången som vi ändrar till sommartid. Nu är vi less och det gagnar ingen, så bara lägg av med dumheterna. Då får de i södra Sverige ljusare kvällar, det måste väl ändå vara mer värt än ljusare morgnar…? Det rör sej ju ändå bara om en timme och det är väl ljust nog ändå.
Jag vet inte…
However, nu blir det bara mörkare och mörkare för varje dag och eftermiddagssolen, när vi har nån, skiner in med ett varmt, mjukt sken som jag älskar. Dock kommer den snart knappt att nå över takåsarna, då vi går in i den mörkaste perioden här uppe under advent. Nu är det inte länge kvar innan man kan börja ta fram julpyntet utan att behöva försvara sej.
Inte för att jag bryr mej egentligen. Jag blir istället lite extra obstinat, när folk gnäller på att man tar fram julsaker, eller typ säljer julmust och lussebullar alldeles för tidigt, då vill jag pynta ännu lite tidigare bara för att gå dem helt emot.
Alla gör som de vill. Och butikerna vill väl vara ute i god tid så det inte blir för mycket sen när det börjar bli dags och det finns alltid de som vill köpa också i god tid, så vad har de som gnäller med det att skaffa? Blir det för mycket för dem finns det alltid nån form av terapibehandling de kan ansöka om. Annars finns diverse självhjälpsmetoder, som tillexempel hypnos på YT. Inget att oroa sej för

Nåja, nog tjötat om det, nu ska jag fortsätta chilla med min stickning. Har börjat en ny tröja med mitt fina Holstgarn från Stickwick. Alltså det är sååå snyggt! Det är melerat i brunbeigegrått…så så så jävla snyggt. Visar sen…
Ha nu en fin söndagskväll alla och ses om inte senare ikväll så imorgon kanske. Kram!

…alltså det där skenet…det gör mej varm om hjärtat… 

 

Leave a Reply