Sladdlös städning

Är ni såna som får ett utbrott när dammsugaren jämt och ständigt fastnar i dörrposten eller nåt som står i vägen på golvet? Som hatar att man måste dra med sej dammsugaren hela tiden och hålla reda på slangen? Och suckar otåligt när sladden inte räcker till och man måste avbryta allt för att gå och byta eluttag?

Sån är jag. Precis på pricken. Därför började jag titta på sladdlösa dammsugare. Och det finns ju flera att välja på, men Dyson var ju en som jag trodde på, den som tar håren efter pälsdjur.
Jag provade köra en när vi var på Elgiganten en gång och jag vet inte, jag tyckte den kändes tung att hålla med bara en hand. Jag får ju ont av att bära en kasse med en tändsticksask i om jag ska gå långt, så det funkar ju absolut inte om det är tungt. Synd att köpa en så dyr om man inte använder den sen.
Håkis, som också börjar tröttna på de gamla hederliga dammsugarna, började också kolla, men på billigare varianter och nån som inte väger så mycket, men som ändå har bra sugförmåga.
Han hittade en jättebillig på Mediamarkt, en Princess som var nedsatt till 1000 kr. Tanken var att prova en längre tid för att se om det är nåt man kommer att använda eller om det bara blir ett “nyhetens behag”. Om det blir för jobbigt att ständigt ta ut borsten och rengöra m.m.
Han blev glatt överraskad när han provade och såg hur bra den faktiskt var. Och hur lätt den var att tömma genom att bara öppna en lucka på behållaren och hälla ut i sopkorgen. Man behöver aldrig tänka på att köpa dammsugarpåsar mer. Att rengöra borsten är nåt man får ta helt enkelt.
Han sa att han köper en till mej om jag vill prova. Den kanske inte håller så länge, med tanke på det låga priset, men då vet man ju om detta är nåt man vill ha och kan köpa en lite dyrare variant när denna har gjort sitt.
Jag fick en och jag är jättenöjd! Den får med allt! Från minsta sandkorn till katternas päls. Den går jättelätt att dammsuga min mjuka, sladdriga vardagsrumsmatta, som den gamla nästan suger in, och så lätt att städa med då den är det enda man behöver hantera.
Laddaren skruvar man upp på väggen och sen hänger man bara upp dammsugaren där. En laddning räcker en kvart med denna, men min lilla lägenhet kräver inte längre tid än så.
***
Min gamla kommer jag så klart att behålla till att dammsuga soffan och sängen med, men annars kommer jag att använda denna lilla, behändiga tingest.

…så skönt att slippa alla slangar och sladdar och att dra med sej åbäket… 

Fotnot: Nu har Håkis rättat mej och sagt att en laddning räcker 15 min vid full effekt och 30-35 minuter vi normal effekt. Det är alltså hur många gånger man trycker på knappen. En gång = normal effekt, två gånger = full effekt, tre gånger = slås den av.

4 thoughts on “Sladdlös städning

  1. Riktigt supernice funkar dom och att dom hade dom på extrapris just nu var en höjdare då man vill testa men min funkar drygt 30 min eller kör du bara på super, så skönt när man slipper den vanliga dammsugaren

    1. jag har inte kört slut på min så kanske den räcker 30 min, jag hade för mej att du sa 15 :p

Leave a Reply