♫ Sommertider hej, hej ♫

Nu är det full fart mot sommaren! Fast vi har väldigt mycket snöhögar kvar här uppe, men de kommer att smälta bort nu när det blir varmare. Idag har vi, kanske inte sommargrader, men solen skiner och på balkongen är det varmt så man kan sitta och sola och då är det skönt med lite svalare vindar som letar sej in, för annars kan det bli riktigt varmt där.

I fredags blev det mat från Alcatraz. Vi beställer med Foodora som är så praktiskt och bra så slipper man åka iväg och jag kan fixa med käket lagom till Håkis slutar. Vi åt thaimat, Phad Prieo Wan med räkor.
Så himla gott!

I lördags var vi och hälsade på kära mor och lilla storasyster med make kom också förbi. Vi pratade bland annat om halstrad strömming och blev så sugen att vi köpte det när vi åkte och handlade lite senare, innan vi fortsatte till ranchen. Det fanns färskpotatis i påse så det fick vi också. Gott så det förslår!

Och idag bäddade jag färdigt ute på balkongen, det behövs bara dammsugas nu, men jag väntar med det eftersom Valle ligger där ute i solen, så jag ville inte störa.
Jag har satt gardinerna på stången, men når inte att hänga upp den så det får Håkis göra när han kommer hem.

Mamma hade så fina dynor på sina utemöbler och jag tyckte jag kände igen dem. Inte så konstigt när jag har likadan hemma, fast jag tror min är gråare. Det kändes som att mammas var lite mer åt det beigea hållet. Tror jag köper en sån jag med, mina gråa kuddar med fårknapparna har bleknat massor i solen och är numera åt det beigea hållet dem med.

Jag ska laga tonfisk med wokgrönsaker och äggnudlar till middag. Och sen, när Håkis åker hem, ska vi hämta paket till mej. Det är förstås mera garn. Jag har beställt lite extra av sånt jag hade för lite av och så vill jag ha en lite mer orange tröja, i big size som den gula, så det klickade jag hem också. Just nu håller jag på med en vit sommar-top.
Den gröna, med kabelstickning nertill, ska bara sys ihop och få en krage, sen är den klar, men det gör jag en annan dag.

Nu ska jag gå och sätta mej på balkongen och se om det är varmt nog. Det har blitt lite disigt, så det kanske inte är så varmt som det var när jag fixade till där.
Nåja, nu är det iallafall bara att sätta sej därute så fort det blir varmt. Skönt! Nu längtar jag bara till jag får blommor i krukorna så det blir så där fint och mysigt igen.

Ha en skön eftermiddag och på återseende!

…det är härliga tider, strålande tider vi har framför oss nu…

One thought on “♫ Sommertider hej, hej ♫

Leave a Reply