Dagens outfit

Dagens outfit är en vit stor skjorta, Håkis gamla så vet inte var den är köpt, byxor från Ellos som jag beställt för flera år sen och en ny slipover som jag stickat själv. Eget mönster.

En lite kortare historia så man får ha nåt längre under, som en storskjorta till exempel eller en oversize tisha. Slits i mudden och bakstycket är något längre. Jättesnyggt, tycker jag, och så inne nu. Inte för att det är så viktigt utan bara ett konstaterande. Man får ju ha vad man vill på sej vare sej det är inne eller ute. Och då menar jag inte i ordets rätta bemärkelse utan om det är modernt eller inte.
Ok, nu går vi vidare…

Det är ett enkelt nybörjarplagg med helt raka stycken i slätstickning, utan avmaskning vid ärmhålen, bara i halsen som är en V-ringning. Resåren är två aviga och en rät.

Garnet är helt magiska Amazing Fibres Alpaca Tweed som jag beställde på Adlibris. Det är så mjukt och lätt, väger typ ingenting och så drygt att det går typ fyra nystan till en normalstor tröja. Jag har fyra och ett halvt nystan så vi får se hur långt jag kommer på det, men jag tror det gick ett och ett halvt till denna slipover, kommer inte riktigt ihåg, men jag vet att det var väldigt drygt. Om jag inte minns fel hade jag tre till att börja med och sen beställde jag tre till när jag såg hur långt det räcker.
Det är inte så varmt så att till och med en klimakteriekossa med sina frekventa värmevallningar kan ha på sej den även om man måste ha nåt under. Den är sååå skön och härlig och färgen är to die for!
Och hur bra matchar den inte mina byxor?

…asså, herregud vad jag har stickat mycket… 

One thought on “Dagens outfit

Leave a Reply