Flyttrens

Gomorron alla morgonpigga! Jag är uppe med tuppen idag, men inte för att gå till jobbet, nej för den här tantaluringen är ledig i dagarna tre. Hur härligt?
Jag ska inte vara helt ledig dock, jag har en massa jobb här hemma. Jag ska nämligen rensa, rensa och åter rensa. Ut med allt sånt som jag trodde att jag behövde, men har inte behövt vid ett endaste tillfälle, så nu gör jag mej helt enkelt av med allt och är det nåt jag behöver så får jag väl köpa. Inte för att jag behöver nåt. Jag måste verkligen få in det innanför mitt lilla kranium att jag INTE behöver nånting mer. Jag har nog med prylar. Det räcker så gott så godare hade det inte kunnat räcka.
Ok, men för att inte bli långrandig om det så kan jag förtälja att vi mår fint här allihop. Valle har fått ett nytt kortison, för den han hade var jättesvår att få tag på. I hela Sverige. Jag försökte beställa i flera olika apotek, men det var slut hos dem och hos leverantören, så till slut ringde jag veterinären och bad att få ett annat som finns att få, då Valle måste ha det och om än han hade klarat sej ett tag utan så kan man inte sluta tvärt med just kortison då kroppen minskar sin produktion av kortisol när man får det utifrån och man blir väldigt sjuk utan. Det har med adrenalinet att göra, jag vet inte riktigt hur det funkar, jag vet bara att det är livsfarligt att sluta tvärt.
Ok, dessa nya tabletter är aningen större och han är inte direkt dödsförtjust i det, så när jag ger honom dem låtsas han svälja. Han kan sitta hur länge som helst och svälja och svälja. Han sväljer, tittar på mej och när jag tittar granskande på honom och inte släpper så sväljer han igen och tittar på mej som att `kan jag få gå nu?´ Sen när jag släpper honom skakar han på huvudet och ut flyger bitarna som inte har smält i munnen och jag hittar dem senare och inser att han ju inte har tagit sin meduxin till fullo. Och jag som har berömt honom så för hur duktig han är. Inte konstigt att han sett lite skamsen ut.
Iallafall, nu ska jag slamma upp dem i lite vatten och ge med spruta istället så jag är säker på att han får i sej den. Han har varit lite låg ett par dagar, men sen jag upptäckte fusket har han blivit bättre och piggat på sej lite, som tur var.

Det ser ut att bli en fin dag idag. Hade gärna passat på att gå och köpa dragkedja och band till koftan, men den är ju inte klar. Jag har kragen kvar. Men jag kan ju mäta hur lång den är nu, köpa en lite längre dragkedja och sticka kragen så den passar till den längden. Blir det en lååång dragkedja så får det bli en polo.

Nu ska jag ta en kopp kaffe till innan jag sätter igång här. Jag ser faktiskt fram emot det, mer än jag gjort på länge. Jag har ju tidigare bävat för detta, men nu vill jag sätta igång. Det känns som att jag vill göra sån där “flyttrens”, som man gör när man inte vill ta med allt skit till det nya stället. Så skönt…

…men först mera kaffe…godmorgon… 

Leave a Reply