Strömsötröjan är klar

Nu är den färdig, min fina Strömsötröja, eller egentligen inte helt, jag måste sy under armarna och fästa trådar och kanske blockas lite, men sen är den färdig. Jag är så nöjd med den och kommer definitivt att sticka minst en till. Jag funderar på en grå med brunt mönster. Jag har garn så det räcker till det och behöver inte beställa. Jag har ju till gul och mörkgrått också, så får se om det blir en sån med.
Det var en kul stickning iallafall och sitter som en smäck!

…alla ojämna maskor drar ihop sej och blir jämna och fina vid blockning, så det bör göras… 

5 thoughts on “Strömsötröjan är klar

  1. Blötlägger plagget, pressar ur vattnet i badlakan, lägger plagget på tork å formar det som jag vill ha det, tillexempel bredare eller längre, jag kanske vill ha längre ärmar då drar jag lite i dem
   Det finns massor med videor på youtube på hur man gör
   En del blandgarner tål maskintvätt å centrifugering, t.ex akryl/ull eller polyamid/ull
   Jag gjorde det med denna tröja, men den tålde inte det, för den krympte å filtades lite, men jag kan ha den ändå så det gör inget, dock vet jag till nästa gång att kolla noga 😄

Leave a Reply