Håkis kofta

Håkis kofta är nästan färdig, jag gjorde om den lite så nu är jag nöjd, men jag har inte sytt in bandet som ska dölja dragkedjan på insidan. Håkis tycker inte det behövs så vi får se hur jag gör, men det är finare, om än man inte ser det från utsidan, och det är ju alltid roligare att göra nåt lite mer proffsigt, så jag ska nog köpa bandet iallafall och sy på det när lusten faller på.
Efter blockning och mjukgörande med riktigt hårbalsam faktiskt, så blev den så bra. Novitas sju bröder lämpar sej så bra till flerfärgsstickning.

Insidan ser ut så här. Lite lösa trådar här och där, men det syns ju inte heller från utsidan, så det gör inget. Annars är det rätt så fint och det är för att jag är konsekvent med i vilken ordning jag stickar trådarna, alltså hur jag tar dem över och under. Tillexempel tar jag mönstertråden, som ska synas mest, så den ligger under och bakgrundsfärgen så den ligger över, och turas inte om lite huller om buller, vilket gör insidan lite mer välordnad. Det gör också utsidan jämnare och finare i mönstret. Om man kör lite hur som haver så blir insidan slarvig och på utsidan blir mönstret ojämnt. Ett litet tips bara.

…hur min tröja blev?…den är inte färdig… 

4 thoughts on “Håkis kofta

Leave a Reply