Fixar lite till

– Vad är nu det här? muttrar Valle buttert. Det var bättre som det var innan.
– Vaddå? undrar jag.

– Det här, säger Valle och blickar ut över bordet. Varför har ni ställt alla saker här? Nu kan jag ju inte gå som jag vill här.
– Lugn, vi ska alldeles strax ställa tillbaka allt, det är bara för en liten stund, svarar jag och ger Håkis nya skruvar.

Vi har nämligen satt utdragbara trådhyllor i skafferiet, ovanför de vanliga hyllorna. Jag ville ha dem kvar, för det är ju lite plats under för tunna förpackningar, som till exempel bakplåtspapper, Valles sheba-burkar eller en tunnare kokbok om man så vill.

För det var ju som besvärligt att komma åt sakerna i hyllorna. Man kunde inte fylla helt och hållet utan måste placera dem i en u-form för att nå till sakerna längst in. Men nu kan man fylla på fullt. Skönt att ha fått det gjort.

Jag tog upp granen och pumlorna när jag kom hem från jobbet idag så nu ska jag gå och klä den, men först; byta gardiner och stryka fram juldukar till bord och tv-bänk.

…♫ nu är det jul igen och nu är det jul igen och julen varar in till påssskaaa ♫… 

Leave a Reply