Nästsista oktober

Hallå hej alla! Hur har ni det i dimman? Säger jag som om det är dimmigt överallt bara för att det är det här hos oss. Här har vi det iallafall som vanligt. Inget anmärkningsvärt har hänt. Jag har fortfarande ont i tån, så jag har väl fått nån spricka i den eller nåt och med tanke på min reaktion efter smällen så tror jag absolut att nåt värre inträffade än att jag bara slog i den lite. Man ser inte stjärnor och får inte frossa om det inte är en rejäl smäll. Jag har jobbat ändå, haltat fram i diverse fotklädnader så som en raggsocka och Håkis foppatoffla. Allt för att tårna inte ska ta i skon. Hade så ont i foten när jag hade på mina egna skor. Jag fick på mej dem och var det bara det så hade allt varit frid och fröjd, men jag måste ju gå också vilket inte gick smärtfritt. Nu de sista två dagarna hade jag mina egna blå sandaler, som jag hade i somras, de som jag klippte av hälbandet på…har jag ens berättat om det? Jag vet inte. Men det har funkat bra så jag vet inte om jag hinner bli bättre under helgen, annars får jag ta med dem på måndag igen och fortsätta använda dem tills jag är bra i tån. Flera gånger har jag varit på väg att slå i den igen i olika möbler och hinder som är i vägen, men jag har lyckats undvika just den tån, vilket jag är oerhört tacksam över. Vill inte förvärra skadan ytterligare, som ni kanske förstår. Jag är så trött nu efter två veckors haltande och höger höft har lämnat önskemål om att slippa den belastning som min linkande gång åstadkommer. Jag har gjort allt jag kan för att kunna gå mer normalt. Många säger att jag borde stannat hemma och med facit i hand kan jag väl inte annat än hålla med, men det kändes inte rätt när jag inte har haft ont utan skor, så därför har jag kämpat på och är väl ändå glad för det sen när lönespecifikationen kommer.

Annars är allt precis som vanligt. Vi har handlat och är nu hos Håkis. Jag ska klippa honom snart och sen åker vi hem till Valle som fortfarande is hanging in there. Vi ska äta gott och tävla med Alla mot alla och jag ska sticka på min “jultröja” som snart är klar. Har bara nån centimeter kvar på andra ärmen. Sen är det steeka, sy på ärmarna, blocka och sen är den helt färdig. Längtar till jag får använda den. Vill ha passande byxor till, men det finns inte i rätt färg. Kanske jag måste sy egna, vi får se.

Det är nästsista oktober. I natt eller innan läggdags ska vi ställa om klockorna till vintertid, eller normaltid, så vi får en timme extra imorgon. Sen går vi in i november och då kommer jag att börja ta in lite rött i vardagsrummet och fixa lite mer juligt och mysigt. Sen smäller det bara till och det är dags att julpynta. Som jag längtar!

Sen måste vi ju sätta oss och göra våra önskelistor, för i år blir det julklappar, I tell you twicely, mååånga julklappar! För det var ju så tråkigt förra julen när det var så tomt under julgranen. Det ska det inte vara i år! I år ska det vara mer än nånsin! 
I know, I’m crazy.
Nu…klippa till gubben. See ya.

…och vi har bara haft bajsväder…ömsom snö, ömsom regn och väldigt sparsamt med sol… 

Leave a Reply