Hej mitt vinterland ♫

Jodå, visst var det ett vinterland jag vaknade till. Nu är det vitt överallt, det är bara hjulspåren på vägen som är svarta. Dock är det slaskigt så inte särskilt lockande att ta nån långpromenad. Jag hatar att gå i slask! Men så här inomhus är det ju mysigt.
Jag fick ju inte börja julpynta för Håkis, men jag kan ju alltid smygstarta med lite rött i vardagsrummet redan nu, som jag i vanliga fall brukar göra så där i början på november, det kan han inte opponera sej mot.
Fast tiden går så fort så snart står man där och klär granen och tänder alla adventsstakar. Hur härligt är inte det?

Jag sov på soffan i natt. Jag ville egentligen inte gå och lägga mej, för jag satt och tittade på YT-videor och var pigg som en piggvar, men klockan närmade sej midnatt så jag fixade mej i ordning för läggdags och la mej i soffan för att titta och där vaknade jag si så där en klockan 8 på lördagsmorgonen. Den är faktiskt rätt bekväm, trots all saknad av mjukhet. Eller den börjar vara rätt mjuk och skön att sitta i, men det är ingen soffa man slänger sej och gosar in sej i, utan den har ganska fast komfort, och det är nog bra för min rygg. Jag skulle egentligen behöva köpa ny säng, men istället har jag köpt tjockare och lite mer kompakta bäddmadrasser för att kunna skjuta det på framtiden lite. Men den har levt sin dubbla livslängd. Den borde ha bytts ut efter åtta år ungefär – den var billig, 8000 kr för madrasser, sängram, gavel och sängbord – och jag har haft den i sexton. Vet inte varför jag snålar in på komforten i sängen, som egentligen är så viktig, och lägger pengar på allt annat som jag inte alls har samma behov av. En skön sömn påverkar ju allt på ett positivt sätt, så jag måste nog ta och överlägga detta med mej nån dag, så kanske jag ger efter. Spara till det istället för att köpa en massa garn. Men nu har jag ju mitt stash så nu behöver jag ju faktiskt inte mer, nu kan jag lägga undan till en ny säng. Alltså resårmadrasser, inte hela sängen. Sängram och gavel vill jag ha kvar, nu när jag har gjort den själv. Allt man har lagt ner arbete, hjärta och själ i vill jag ha kvar.

Idag ska vi åka till kära mor och grädda våfflor. Det ska bli både gott och mysigt. Tur att Håkis har bytt till vinterdäck redan. Han är alltid så förutseende och det är nåt man bör vara här uppe.
Ha det fint alla och på återseende ♥

…hur mysigt att få ta på vinterjacka och stövlar?… 

3 thoughts on “Hej mitt vinterland ♫

  1. Hahhahaha du och ditt julpyntande i tid och otid, du får faktiskt vänta som sig bör, roligare att köra enl traditioner än att ta bort det innan det ens hunnit fram. Vädret med detta blötsnöande är ingen höjdare, har vart ute att par timmar och var blöt ända längst in när jag gav mig men skönt nu.

Leave a Reply