Denna lördagens bestyr

Idag, lördag, har vi hunnit med att handla och åkt till ranchen och varit med flickorna en stund. Har kammat båda två, men Vilma var ju den som behövde pälsvården. Alma har inte en tova att reda ut, men måste ju få samma behandling som de andra, så nu är de så fina i håret, mina småsessor.

Sen lagade Håkis kopplingen på Rovern med min assistans. Jag satt i bilen och pumpade och Håkis fixade.

Vi har köpt en gatlykta till gården, en med tre lyktor som är så fin. Vill att han ska sätta den på plats innan vintern, men han tyckte att vi ska vänta till nästa år. Sååå…varför köpte vi den nu då?….???!!??? Och jag köpte gamla äppellådor till min hoos. Visar sen.

Det har varit fint och soligt, med växlande molnighet, men blåsigt som det brukar vara på hösten när alla frön ska spridas med vinden och föröka sin art på nya ställen.

Flickorna var ute en stund och Alma fick gå lös till hennes stora glädje. När mamma är med så går det bra. Oj som hon galopperade från ena hörnet på gårdstunet till det andra och fick sträcka på hela kroppen ordentligt.
När de kom in fick de blötmat och här på ranchen, där hon har konkurrens om maten, äter Alma i det närmaste allt som bjuds. Hemma i stan är hon lika kräsen som de andra.

Nu ska vi strax åka hem till Valle igen, men det känns så bra att ha fått kamma lilla Vilma. Hon är så fin i pälsen nu. Knappt en enda tova, om hon ens har nån alls. Och den håller sej fin länge också och Håkis hjälper ju till så gott han kan.
Han ska sova över i stan och vi ska tävla i Alla mot alla som har startat igen. Så himla kul! Han ska göra varma mackor och sen har vi lite ostbågar och annat gott att mumsa på till kvällen.
Ha en fin lördagsafton alla ♥

…Vilma ville inte vara med på bild och gömde sej i klösträdet, men jag tog en ändå genom hålet… 

2 thoughts on “Denna lördagens bestyr

  1. Ja jädrar va alma sprang och fick löpa ut, Vilma också förd en delen men hon är ju van. Mycket nice dag på min ära har det varit.

Leave a Reply