Stickning & garn

Jag har börjat ta upp stickningen igen. Det har varit lite dåligt med det nu i sommar, det har ju varit så varmt och jag har inte haft några små projekt på gång, så jag har helt enkelt inte stickat nånting. Mina tröjor jag höll på med i våras är alltså inte färdiga.
Det här är så långt jag har kommit.
På den gråblå är det ärmarna kvar och att sy axlarna. Av nån anledning stickar jag halsen först, fråga inte varför. Det här blir en kort tröja så man får ha en lång tisha under eller skjorta, vad man nu önskar, i en matchande färg. Jag tycker det är jättesnyggt. Allra helst om skjortan har sprund med rundade hörn. Det smalnar av lite om man är aningen bred om röva. Ärmarna blir breda och minskas av neråt handen. Som en pingvinärm ungefär.
Den här är helt efter eget huvud och saknar beskrivning.
Garnet är RUSTAS Alma, 90% akryl och 10% alpacka. Supermjukt och fluffigt.

På den bruna har jag också ärmarna kvar och håller nu på med kragen. Kunde inte ta på den, för jag får inte igenom huvudet då rundstickan är för kort.
Den är inte heller så lång, men lite längre än den gråblå. Den här är så rolig att sticka, det händer ju nåt hela tiden. Till en början är det mycket att hålla reda på, men man lär sej alla mönsterrapporter efter en stund, så man slipper sitta och läsa i beskrivningen hela tiden.
Garnet är Drops LIMA, 65% ull och 35% alpacka. Superhärligt, mjukt och elastiskt garn som är skönt att sticka med.
Gillar den jättemycket!

Sen har jag köpt lite mer garn, en del har jag visat och annat inte. Nu har jag sex hyllor fyllda och lite mer är på väg. Plus akrylgarnen jag har i en papperskasse.
På övre hyllan har jag Drops LIMA, Drops FLORA, Alpaca boucle, Holst Garn, Alpaca tweed.
Nedre hyllan Drops PUNA, Novita sju bröder, i korgen lite bomullsgarner och längst till höger min sjal som jag håller på att virka i sjubröder och Rauma.

PUNA-garnet har jag inte provat sticka i ännu, men det känns som en eventuell favvo, det känns så mjukt och skönt. Det är 100% alpacka och vad jag har hört om det är att det kan växa när man använder det, men det gör inget, då kan jag också växa utan att kläderna blir för små. 

Amazing Fibres Alpaca tweed verkar vara så amazing som det heter.
Alltså den färgen…aj…mitt…hjärta!
Det består av 31% baby alpackaull, 22% jungfru ull, 13% bomull, 17% silke, 13% polyamid och 4% viskos.
Jungfru ull är ullen från ett lamms allra första klippning.
Det ska bli mössa och vantar som passar till min gröna vinterjacka.
♥  Ä L S K A R !  ♥

Holst Garn. Titta på det! Titta på färgen! Alltså…kan man bli kär i garn? I så fall är jag det.
100% danskt ull. Heeelt fantastiskt! En kofta tänkte jag göra av det.

jag får sån lust att sticka av allt på en och samma gång…helt sjukt vad lite garn kan göra med en…


Ställen där jag beställt garn är: http://www.garnius.se, http://www.lindehobby.se, http://www.hobbii.se, http://www.adlibris.se och http://www.stickwick.se

Leave a Reply