Áhkká jacka

Hej hopp! Idag var det vår första arbetsdag efter semestern. Det gick som förväntat bra. Kul och se alla mina gubbar igen, men några har ju fortfarande semester i nån vecka till så riktigt alla var ju inte på plats. Några klagade på att tiden gått för fort, medan andra höll med mej, att de fått en riktigt lång och härlig semester.

Idag har det regnat mest hela dagen, men nu är det uppehåll och solen har till och med tittat fram korta stunder. Alma klagar högljutt och vill ut, men det har ju inte hunnit torka på marken ännu så jag stannar inne.

Jag hade ingen regnjacka på mej, men jag hade en annan ny jacka som jag inte har visat i bloggen, vad jag kan minnas. Det är en höst- och vårjacka av märket Áhkká. Jättesnygg! Lite stor bara, men jag ville vara säker på att kunna ha den så jag valde storlek 40, för ibland är jag lite för bred om röva och ibland inte, så det är inte lätt att veta vilken storlek man ska ha egentligen nuförtiden. Men det är ju bara bra med lite extra plats, för då kan jag ha den aningen längre in på vintern med en fleecejacka inunder. Den är vindtät så då håller man sej varm även om det är runt -10°.
Stora rymliga fickor är det också och en bra kapuschong.

Och så gillar jag detaljen på ärmarna, att det går en sned flik över kardborrebandet. Bara en sån liten grej tycker jag genast gör den lite elegantare.

…mycket nöjd är jag med den… 

2 thoughts on “Áhkká jacka

Leave a Reply