Sommarblommor till nästa år

Sommarrudbeckia, Cherry Brandy, min nya favvo när det kommer till sommarblommor. Den ska jag ha nästa sommar på min balkong också. Den var lätt att odla hemma i mitt lilla residens, där jag inte har plats för sånt egentligen, men dessa tog ingen plats, växte lågt och började inte rangla iväg förrän den kom ut i större kruka. Den, rosenskära, lobelia och grusnejlika ska jag så nästa vår. Blåklint ska jag så här på ranchen direkt i jorden, för den kom fort och blommade tidigt så den sår jag ute i maj.

Rudbeckian blommar sent. Den var tidigt igång, men innan den slog ut tog ju en liten evighet. Så den borde kanske kallas sensommarrudbeckia. Den har många knoppar som ska slå ut och med den hastigheten vete gudarna om den ens hinner med det. Synd, för jag är helt kär i den. Så jefla vacker!

Faktiskt gillar jag dubbelpetunian också, så fin! Påminner lite om pion, men doftar ju inte alls så gott. Kanske blir det såna också.

Den här lila är också fin, men har man lobelia och grusnejlika så räcker ju det med småblommor. Man behöver inte ha så många sorter.

Men rudbeckian alltså…jag är helt lost! Den här stjälken har sex knoppar som ska slå ut. Hoppas den hinner innan det blir för kallt.

…echinacea vill jag också ha, det är väl min absoluta favorit…och insekterna gillar den… 

Leave a Reply