Augusti månad

Det är redan den 2 augusti och sommaren börjar lida mot sitt slut. Rönnens blommor har blivit bär som än så länge är ungdomligt gröna, men snart bär den sin röda färg och blir föda till fåglarna. Eller också rönnbärsgelé till oss människor. Rika på C-vitamin är de bra att förtära som de är också. Man kan ha i frysen och ta tre bär om dagen så får man sitt dagliga behov.

Vi är inne på sista veckan av semestern. Jag är så nöjd med hur den artade sej. Det har varit lagom med sol, lagom med regn, lagom med värme och lagom med svalka. Skönt när värmen kom så man fick bada lite och lika skönt när det blev svalare så man fick andas lite.
Tiden har inte svischat förbi utan jag har hunnit med, varit närvarande, så den känns längre än vad den faktiskt är. Det känns som att jag varit ledig i en evighet.

Den här veckan har jag inget jobb att uträtta, jag är ledig att chilla. Badrummet kan man ta itu med närsomhelst, så inget jag behöver göra nu. Vi måste bara kapa en skiva hos Håkis medan man kan ta sej till snickerboa, men inget annat som brådskar.
Vi ska väl ta en tur till IKEA med lilla storasyster och svåger, så vi måste bestämma dag för det. Men sen är det bara det vanliga dagliga att göra. Så himla skönt!

…jag stannar nog kvar här uppe…tänk att det funkar med hot… 

Leave a Reply