Andra semesterdagen

Idag är det fortsatt soligt och fint väder med 24° och en lagom fläktande bris. Dock vill man hålla sej till skuggan mest hela tiden, för det är svag sydostlig vind och ger inte mycket svalka. Sov på soffan i natt med balkongdörren på vid gavel, men nog har det varit varmt ändå. Filten åkte av och på med jämna mellanrum. Men det kändes bättre att ligga där än i sängen. Där får jag restless legs och ligger och vickar på fötterna hela tiden då jag inte kan ligga still med mina boiling feet.

Alma har fått blodad tand när det kommer till att vara ute. Jag hann sitta vid datorn en stund, sen diskade jag undan det som var i hon och gjorde om lite i mina besticklådor. Efter det klädde jag på mej, tog min naturvita klänning med röda och blå blommor och provade mina blå sandaler till det, om det kunde passa. Då sätter sej Alma vid dörren och jamar oavbrutet, som en hund som vill gå ut. Ja, det var ju bara att knalla iväg med henne då. Var ute i nästan en timme innan vi styrde stegen hemåt igen. Nu ligger hon däckad och snarkar, men det lär väl bli en tur till innan dagen lider mot sitt slut. Inte mej emot. Jag tycker det är jättemysigt.

En liten fågel vart upprörd när vi stod vid ett träd. Kanske var vi farligt nära hennes bo, jag vet inte, jag trodde de hade gjort bort det där. Hon tystnade iallafall när vi började gå därifrån.

…bra att jag har Alma så jag kommer ut lite mer här hemma…jag vill inte bara sitta på nån bänk eller solstol på gården som många av grannarna gör…

Leave a Reply